ÖSYM'den müjde! Tarih belli oldu! 2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans tercihleri ne zaman?

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasına göre, DGS sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı belli oldu. 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'nin ardından tercih sürecini bekleyen adaylar sonuçlara kilitlendi. Peki, DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 lisans programlarına tercihler ne zaman başlayacak?

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 12:42 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 12:42
ÖSYM’den müjde! Tarih belli oldu! 2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans tercihleri ne zaman?

İÇİNDEKİLER

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yayınladığı sınav takvimi ile birlikte sonuçların ne zaman açıklanacağı sorularına yanıt verdi. Önlisans mezunları lisans programlarına tercih yapabilmek için sonuçlar için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Sonuçların açıklanmasını ardından tercih dönemine girilecek. Peki, ÖSYM DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 DGS lisans programlarına tercihler ne zaman başlayacak? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yayınladığı 2019 sınav takvimine göre, 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler, 25 Temmuz itibarıyla T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzu yayımlanacak. Tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından tercih dönemi tarihlerinin açıklanması bekleniyor.

2019 DGS SORULARI VE CEVAPLARI

ÖSYM tarafından DGS soruları ve cevapları ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2019-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2019 tarihinde saat 14.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

DGS SORULARI VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.