AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? MEB 2019 açık lise 3. dönem sınav sonuçları nasıl görüntülenir?

AÖL 3. dönem sınav sonuçları için geri sayım başladı. Sınav sonucuna göre mezun olacak ya da kredini notunu yükseltecek öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi heyecanla bekliyorlar. MEB ise sonuçların takvimini duyurdu. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? MEB 2019 açık lise 3. dönem sınav sonuçları nasıl görüntülenir?

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 16:22 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 16:36
AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? MEB 2019 açık lise 3. dönem sınav sonuçları nasıl görüntülenir?

İÇİNDEKİLER

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 3. dönem sınavlarının ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Sonuçlarını görüntülemek isteyen öğrenciler, bakanlıktan gelecek müjdeli haberi bekliyorlar. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? MEB 2019 açık lise 3. dönem sınav sonuçları nasıl görüntülenir? İşte detaylar...

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sonuçlar henüz açıklanmadı. MEB'in takvimine göre, AÖL 3. dönem sınavlarının sonuçları 01 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları, https://aol.meb.gov.tr/" adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması zorunludur.

AÇIK LİSE 3. DÖNEM SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

Sınav soruları ve cevapları henüz yayınlanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açık lise sınavlarının soru ve cevapları sınav tamamlandıktan sonraki hafta içerisinde yayınlanmaktadır. Buna göre, 2019 AÖL 3. dönem sınav soruları ve cevaplarının kısa sürede açıklanması bekleniyor.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

* Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kağıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.

* Cevap kağıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.