ÖSYM tarihi açıkladı! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nereden öğrenilir?

Devlet memuru olmak isteyen yüz binlerce kişi bugün Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarılı olmak için ter döktü. Sınavın gerçekleştirilmesinin ardından KPSS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nereden öğrenilir? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2019, 18:30 Güncelleme 14 Temmuz 2019, 18:30
ÖSYM tarihi açıkladı! KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nereden öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylar şimdi heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden adayların erişimine açılacak. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS'ye dair merak edilenler...

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla KPSS sınav sonuçlarına ilişkin detaylar adaylara duyuruldu. KPSS sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI (KPPS) NEDİR?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS içerisindeki sınavlar ise adayların mezun olduğu bölüm ve atanacağı kadrolara göre değişiklik göstermektedir. KPSS ile alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır.