Antarktika'da Türk üssünün bulunduğu adanın adı nedir? KPSS lisans sorusunun yanıtı

Sınava giren adaylar şimdi merakla KPSS sorularını araştırıyor. On binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen KPSS'nin ardından gözler sınavın soru ve cevaplarına çevrildi. Sınavda dikkat çeken sorulardan birisi de "Antarktika'da Türk üssünün bulunduğu adanın adı nedir?" sorusu oldu. İşte o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2019, 20:32 Güncelleme 14 Temmuz 2019, 20:59
Antarktika’da Türk üssünün bulunduğu adanın adı nedir? KPSS lisans sorusunun yanıtı

İÇİNDEKİLER

KPSS soruları merak ediliyor. Bugün 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri) sınavının ilk oturumu sona erdi. Sınavın ardından sorular merak edilmeye başlandı. Özellikle sınava giren adaylar "Antarktika'da Türk üssünün bulunduğu adanın adı nedir?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

ANTARKTİKA'DA TÜRK ÜSSÜNÜN BULUNDUĞU ADANIN ADI NEDİR?

HORSESHOE

HORSESHOE HAKKINDA

Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi'ne yönelik çalışmaların gerçekleştiği 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, Horseshoe Adası'nda Türk Bilimsel Araştırma Kampı kuruldu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde gerçekleşen 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde çalışmalar sona yaklaştı. Beyaz kıtada seyre devam eden Türk bilim insanları, zorlu bir yolculuğun ardından Horseshoe Adası'na ulaştı. Saatte 126 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle yaklaşık 8 metreyi bulan dalgalar, Türk bilim insanlarının yolculuğunu zorlaştırdı.

Ağırlığı yaklaşık 6 ton olan 3 modülü mavna, zodyak botlar ve helikopterle karaya taşıyan bilim insanları, bir hafta süren yoğun çalışmaların ardından modüllerin kurulumunu tamamladı. Söz konusu kampın kurulum çalışmalarına, serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen de destek verdi. Türkiye'nin beyaz kıtadaki geçici üssü olan kampın kurulmasıyla Horseshoe Adası'nda Türk bayrağı göndere çekildi.