DGS çıkmış sorular son 10 yıl! 2019 DGS ne zaman, saat kaçta başlayacak?

2019 DGS sınavına kısa bir süre kaldı. Önlisans eğitimini lisans düzeyinde devam ettirmek isteyen öğrenciler sınava hazırlıklarını sürdürüyor. Bu nedenle internet üzerinde geçmiş DGS soruları ve cevap anahtarları araştırılıyor. Peki, 2019 DGS ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte son 10 yıllık DGS çıkmış sorular listesi...

Giriş Tarihi 26 Haziran 2019, 16:23 Güncelleme 26 Haziran 2019, 16:38
DGS çıkmış sorular son 10 yıl! 2019 DGS ne zaman, saat kaçta başlayacak?

İÇİNDEKİLER

DGS için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için adaylar heyecan içinde. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için gerçekleştirilen DGS bu yıl ne zaman yapılacak? 2019 DGS ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte son 10 yıllık DGS çıkmış sorular...

DGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

ÖSYM'nin 2019 sınav takviminde yer alan bilgiye göre, DGS sınavı 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak.

DGS çıkmış sorular listesi için diğer sayfayı ziyaret edin.

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

DGS sınav giriş belgeleri, ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı.

Öğrenciler, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden sınav giriş yerlerini öğrenebilecekler.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI ALMAK İÇİN TIKLAYIN

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS'nin sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu. 30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak sınavın sonuçları 25 Temmuz tarihinde açıklanacak.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.