AÖL 3. dönem sınav giriş yerleri ne zaman yayınlanacak? 2019 açık lise sınavları ne zaman?

AÖL 3. dönem sınavları için geri sayım başladı. Kredi notunu yükseltebilmek ya da mezun olmayı bekleyen öğrencilerin katılım sağlayacağı AÖL 3. dönem sınavlarına kayıt yenileme işlemleri 02-14 Mayıs'ta gerçekleştirildi. 2002 tarihinden önce doğanların katılacağı AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? AÖL 3. dönem sınav giriş yerleri ne zaman yayınlanacak?

Giriş Tarihi 26 Haziran 2019, 15:30 Güncelleme 26 Haziran 2019, 15:51
AÖL 3. dönem sınav giriş yerleri ne zaman yayınlanacak? 2019 açık lise sınavları ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Açık lise sınavları için hazırlıklar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde eğitimini sürdüren öğrenciler, 3. dönem sınavlarına hazırlanıyorlar. 2019 yılında AÖL 3. dönem sınavlarına 5 Temmuz 2002 ve daha önceki doğumlular katılabilecekler. Sınav için geri sayım başlarken, öğrenciler sınava girecekleri yer bilgisini merak ediyorlar. Peki, AÖL 3. dönem sınav giriş yerleri ne zaman yayınlanacak? 2019 açık lise sınavları ne zaman? İşte konu ile ilgili detaylar...

AÖL 3. DÖNEM SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, AÖL 3. dönem sınav giriş yerleri 3 Temmuz 2019 tarihinde yayınlanacak. Sınav giriş belgesi, MEB'in https://aol.meb.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak.

Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

3 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek AÖL 3. dönem sınavlarının sonuçları 01 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları, https://aol.meb.gov.tr/" adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması zorunludur.

SINAV GÜNÜ YANINIZA ALMANIZ GEREKENLER

* Geçerli fotoğraflı Kimlik Belgesi, Pasaport veya Ehliyet belgelerinden biri.

* Sistem üzerinden alınan Sınava Giriş Belgesi.

* Kurşun kalem ve silgi.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

* Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kağıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.

* Cevap kağıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.