2019 Yalova lise yüzdelik dilimleri ve kontenjanları! Lise taban ve tavan puanları açıklandı mı?

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler LGS ile ilgili detayları internette araştırmaya başladı. LGS taban ve tavan puanları sonuçların ardından merakla araştırılan konuların arasında yer alıyor. Sınava giren öğrenciler heyecanla tercih yapmayı bekliyorlar. İyi bir lisede eğitim görmek isteyen öğrenciler Yalova lise taban puanları hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, Yalova lise taban ve tavan puanları belli oldu mu? İşte taban ve tavan puan detayları...

Giriş Tarihi 25 Haziran 2019, 22:59 Güncelleme 25 Haziran 2019, 22:59
2019 Yalova lise yüzdelik dilimleri ve kontenjanları! Lise taban ve tavan puanları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Öğrenciler LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS okul taban puanları ve yüzdelik dilimleri hakkında bilgi edinmek istiyor. İyi bir lisede eğitim görmek isteyen öğrenciler bu bağlamda LGS taban puanları ile ilgili tercih dönemi başlamadan önce araştırma yapıyor. Peki, Yalova lise taban ve tavan puanları belli oldu mu?

YALOVA LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

LGS tercih kılavuzu yayımlandı. Tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte kılavuz içerisinde lise puanları da açıklandı. İşte LGS il il taban ve tavan puanları...

LGS YÜZDELİK DİLİM VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2019 LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirme. e-Okul sistemi üzerinden MEB'in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak.

Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz. Örne ğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir.

Yerel yerleştirme tercih butonu açıldığında; "Yeşil" renkteki okullar kendi kayıt bölgenizi, *Mavi renkteki okullar sizin kayıt bölgenize komşu bölgedeki okulları, *Kırmızı renkteki okullar diğer kayıt alanındaki okulları ifade edecektir. Yerleşme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul "yeşil" renkle belirtilmiş okul olacaktır. Yerel yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra merkezi yerleştirme tercih işlemlerine başlayabilirsiniz.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir. Örneğin Türkiye genelinde %8 giren bir öğrenci 1.300.000 (LGS'ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104.000 olmuştur. Kısacası Taban puanlar her yıl değişebilir ancak yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklıdır. Yalnız yüzdelik dilimlerde değişebilir. Okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerini değişmesi, okul kapanması gibi durumlar yüzdelik dilimlerde değişmeye neden olacaktır.