LGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2019 LGS tercih dönemi tarihleri belli oldu mu?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından şimdi gözler tercih dönemine çevrildi. Yüz binlerce öğrenci şimdi merakla "LGS tercihleri ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2019 LGS tercih dönemi tarihleri belli oldu mu? İşte LGS tercih dönemine ilişkin detaylar...

Giriş Tarihi 24 Haziran 2019, 18:40 Güncelleme 24 Haziran 2019, 18:40
LGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2019 LGS tercih dönemi tarihleri belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Yüz binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen LGS sonuçları bugün açıklandı. Bu nedenle internette öğrenciler LGS tercih dönemi hakkında araştırma yapıyor. Aynı zamanda LGS tercih dönem tarihleri sınavda büyük emek veren öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. Peki, LGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2019 LGS tercih dönemi tarihleri belli oldu mu? İşte LGS tercih dönemine dair merak edilen detaylar...

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS tercihlerinin başlamasının ardından yayınlanan kılavuz içerisinde lise puanları da yer alacak. LGS tercih kılavuzu için sonuçların açıklanması bekleniyordu. Sonuçların ardından tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte tercih başvurularının Temmuz ayının ilk haftasında başlaması öngörülüyor.

LGS TERCİHLERİ NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB),Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları da yarın açıklanacak.