2019 Meslek, Fen Liseleri, Anadolu İmam Hatip taban puanları

2019 Meslek Fen Liseleri Anadolu İmam Hatip LGS YEP yüzdelik dilimler lise taban puanları e-okul.meb.gov.tr'de açıklandı mı? 2019 Meslek Fen Liseleri Anadolu İmam Hatip LGS YEP yüzdelik dilimler lise taban puanları. 24 Haziran 2019 yani bugün LGS sınav sonuçları erişime açıldı. Öğrenciler heyecanla sonuçlarını sorguluyor.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2019, 09:13 Güncelleme 01 Temmuz 2019, 12:02
2019 Meslek, Fen Liseleri, Anadolu İmam Hatip taban puanları

İÇİNDEKİLER

2019 Meslek Fen Liseleri Anadolu İmam Hatip LGS YEP yüzdelik dilimler lise taban puanları. Sınava giren öğrenciler heyecanla LGS sınav sonuçlarını sorguluyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan sınavın açıklanmasıyla birlikte taban puanları ve yüzdelik dilimler öğrencilerin gündemine girdi. Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir.​

LGS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

Sözel bölüm:

Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Sayısal bölüm:

Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

En Başarılı Anadolu Liseleri 2018 - 2019 Dönemi

LGS 2018 TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

İZMİR ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

Lisenin 336 mezunu üniversiteye yerleşmeyi başarmıştır. Bunlardan 52 tanesi tıp fakültesini kazanırken, 20 tanesi diş hekimliği fakültesi kazanmıştır. 20 öğrencisi de hukuk fakültesini kazanırken, yüzlerce öğrenci de mühendislik fakültesini kazanmıştır. Koç, Odtü, Sabancı, İtü ve Bilkent üniversitesini kazanan 2018 yılında bir çok mezun veren lise önemli başarı elde etmiştir.

ANKARA ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

Hiç kuşkusuz tarihin en başarılı anadolu liselerinin başında gelmektedir. 2018 YKS sonuçlarına göre de bu başarıyı sürdürmüştür. Mezunlarından 88 tanesi tıp fakültesine, 7 tanesi diş hekimliği fakültesine, 1 tanesi eczacılık fakültesine ve 13 tanesi de hukuk fakültesine yerleşmiştir. Tıp fakültesine yerleşen öğrencilerden 12 tanesi Hacettepe Tıp Fakültesine (İngilizce) ve 7 tanesi Hacettepe Tıp Fakültesine olmak üzere toplam 19 öğrenci Hacettepe tıp'a yerleşmiştir. 2 öğrenci Galatasaray hukuk, 4 öğrenci İhsan Doğramacı Bilkent hukuk ve 4 öğrenci de Ankara hukuk bölümüne yerleşmiştir. Tobb, Odtü, İhsan Doğramacı Bilkent ve Hacettepe mühendislik bölümünü kazanan çok fazla öğrenci vardır. Yılın en başarılı okullarının başında gelmektedir. Ayrıca dönemin Miili Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'ta Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunudur.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR ?

Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir. Örneğin Türkiye genelinde % 8 giren bir öğrenci 1 300 000 (LGS'ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104 000. olmuştur. Kısacası Taban puanlar her yıl değişebilir ancak yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklıdır. Yalnız yüzdelik dilimlerde değişebilir. Okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerini değişmesi, okul kapanması gibi durumlar yüzdelik dilimlerde değişmeye neden olacaktır.