2019 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? LGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

Yüz binlerce öğrenci LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte heyecanla tercih dönemini beklemeye başladı. LGS tercih döneminin başlaması için öğrenciler LGS tercih kılavuzunun yayınlamasını bekliyor. Bu nedenle sonuçların ardından "LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?" sorusuna merakla yanıt aranıyor. Peki, LGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte LGS tercihlerine ilişkin detaylar...

Giriş Tarihi 24 Haziran 2019, 18:55 Güncelleme 24 Haziran 2019, 19:09
2019 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? LGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

İÇİNDEKİLER

LGS sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Sınavda başarılı olmak için ter döken öğrenciler şimdi merakla tercih dönemini beklemeye başladı. Peki, LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? LGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte LGS tercih dönemine dair merak edilenler...

2019 LGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

LGS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. LGS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından tercih dönemi başlayacak. Tercih kılavuzunun da ertesi gün yayımlanması bekleniyor. Tercih başvurularının ise temmuz ayının ilk haftası başlaması bekleniyor.

LGS SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS tercihlerinin başlamasının ardından yayınlanan kılavuz içerisinde lise puanları da yer alacak. LGS tercih kılavuzu için sonuçların açıklanması bekleniyordu. Sonuçların ardından tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte tercih başvurularının Temmuz ayının ilk haftasında başlaması öngörülüyor.

LGS TERCİHLERİ NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB),Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları da yarın açıklanacak.