YKS tercih kılavuzu açıklandı! YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor?

Geçtiğimiz hafta yüz binlerce öğrenci YKS'nin üç oturumuna katıldı. Sınavların sona ermesinin ardından şimdi gözler sonuçların açıklanacağı tarihe ve tercih dönemine çevrildi. Şimdi binlerce öğrenci "YKS tercih kılavuzu açıklandı mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, YKS tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 20 Haziran 2019, 19:12 Güncelleme 20 Haziran 2019, 21:45
YKS tercih kılavuzu açıklandı! YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor?

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları pazar günü ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı. Şimdi öğrenciler gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. YKS tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağı da büyük merak konusu oldu. Peki, YKS tercih kılavuzu açıklandı mı? 2019 YKS tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak?

YKS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün YKS tercih sonuçları ve kılavuzu hakkında açıklama yaptı. ÖSYM Başkanı Aygün "2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı, tercihler 23-29 Temmuz'da alınacak." şeklinde konuştu.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin takvimine göre, YKS sınav sonuçları 18 Temmuz 2019 Perşembe günü erişime açılacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak.

YKS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

YKS'nin soru ve cevapları öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

TYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YDT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Öğrenciler sonuçlara, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek. Üniversite adayları YKS sonuçları ÖSYM'nin sonuç veya aday işlemleri sayfası (ÖSYM AİS) üzerinden ulaşabilecekler. Adaylar sonuçlara T.C Kimlik No ve ÖSYM şifresi ile sonuçlara ulaşabilecekler. Ayrıca e-Devlet uzantısı ile ÖSYM AİS'e giren adaylar ise e-Devlet şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.

ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercihleriyle ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Bilindiği üzere, tercihler sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlıyor. Buna göre, 2019 üniversite tercih döneminin 18 Temmuz'dan başlaması bekleniyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

YÖK'TEN KONTENJAN AÇIKLAMASI

YÖK'ten yapılan açıklamada "Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi" denildi. Öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 azaltıldı. Öğretmenlik programlarının kontenjanı geçen sene 53 bin 796 iken bu sene 48 bin 546 olarak belirlendi.