Hukuk Fakültesi taban tavan puanları açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 2,5 milyonun üzerinde aday katıldı. YKS'nin ardından TYT-AYT net hesaplamaları ve YKS puan hesaplamaları internette gündem oldu. Adayların en çok merak ettiği konuların başında bölümlerin taban puanları, başarı sıralamaları ve net ortalamaları geliyor. Özellikle de Hukuk Fakültesi taban puanları internette en çok aratılan konuların başında geliyor.

Giriş Tarihi 21 Haziran 2019, 11:10 Güncelleme 17 Temmuz 2019, 11:19
Hukuk Fakültesi taban tavan puanları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

YKS üniversite sınavları geçtiğimiz hafta yapıldı. 2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı YKS'de şimdi ise sınav sonuçları ve gözde fakültelerin taban ve tavan puanları merak ediliyor. En gözde bölümlerden biri olan Hukuk Fakültesi öğrenciler tarafından araştırılıyor.

Son 4 yılın lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler gibi detaylar adayların tercih sürecine yön verecek.

HUKUK TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

2019 yılı Hukuk Fakültesi taban puanları henüz açıklanmadı. Tercih döneminin başlamasının ardından yayınlanan kılavuz içerisinde taban puanlarının da yer alması bekleniyor.



2018 YILI HUKUK FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HUKUK (EA) PROGRAMLARINA YERLEŞEN SON KİŞİNİN NETLERİ İÇİN TIKLAYIN

2018 YILI HUKUK FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI

2018 YKS verilerine göre bazı okulların taban puanları haberimizde yer alıyor.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 522,99. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 99 olarak açıklandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 438,30. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 3 bin 412 olarak açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 431,12. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 4 bin 670 olarak açıklandı.

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 426,70. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 5 bin 746 olarak görüntülenmekte.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 415,95. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 9 bin 476 olarak açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci öğretim taban puanı 414,95. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 9 bin 916 olarak açıklandı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 408,45. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 13 bin 52 olarak açıklandı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci öğretim taban puanı 406,46. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 14 bin 120 olarak açıklandı.

Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 405,06. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 14 bin 957 olarak açıklandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin taban puanı 403,46. Hukuk Fakültesi taban başarı sırası ise 15 bin 866 olarak açıklandı.

TYT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran'da sona erdi. Türkçe, temel matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri testlerinden oluşan TYT'nin sona ermesinin ardından gözler YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre TYT sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

AYT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

AYT yani Alan Yeterlilik Testi üniversite adayı olan eşit ağırlık, sözel ve sayısal öğrencileri tarafından merakla takip ediliyor. Bilindiği üzere AYT 16 Haziran'da yapılmıştı. ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre AYT sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklanacak.

YDT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Üniversitelerin yabancı dil ve edebiyat programlarıyla yabancı dil öğretmenliği bölümlerinde eğitim almak isteyen yabancı dil öğrencileri YDT sınavına girdiler. Sınav sonrası öğrencilerin en çok araştırdığı konuların başında ise YDT sonuçlarının açıklanacağı tarih yer alıyor. YDT sonuçlarının ise 18 Temmuz'da açıklanacağı bilgisi üniversite adaylarıyla paylaşıldı.

YKS SONUÇ SORGULAMASI NASIL YAPILIR

Üniversite adayları YKS sonuçları ÖSYM'nin sonuç veya aday işlemleri sayfası (ÖSYM AİS) üzerinden ulaşabilecekler. Adaylar sonuçlara TC. Kimlik No ve ÖSYM şifresi ile sonuçlara ulaşabilecekler. Ayrıca e-Devlet uzantısı ile ÖSYM AİS'e giren adaylar ise e-Devlet şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.

ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercihleri ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Bilindiği üzere, tercihler sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlıyor. Buna göre, 2019 üniversite tercih döneminin 18 Temmuz'dan sonra başlaması bekleniyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.