DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? 2019 DGS ne zaman? DGS çıkmış sorular son 9 yıl

DGS sınav giriş yerleri için adayların araştırmaları hız kazandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan DGS'ye sayılı günler kala, öğrenciler sınava nerede katılacaklarını öğrenmek istiyorlar. Peki, DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? 2019 DGS ne zaman yapılacak? İşte DGS çıkmış sorular ve sınava dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 20 Haziran 2019, 11:02 Güncelleme 20 Haziran 2019, 11:02
DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? 2019 DGS ne zaman? DGS çıkmış sorular son 9 yıl

İÇİNDEKİLER

DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) giriş yerleri için adayların heyecanlı araştırmaları sürüyor. Ön lisans programlarından mezun olan ve lisans programlarına tercih yapmak isteyen öğrencilerin katılım sağlayacağı DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? 2019 DGS ne zaman? İşte son 9 yıl DGS çıkmış sorular ve DGS sınav giriş yerleri ile ilgili merak edilenler...

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

ÖSYM, 2019 DGS sınav giriş yerlerini henüz açıklamadı. Sınav giriş yerlerinin bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

2019 DGS NE ZAMAN?

ÖSYM'nin 2019 sınav takviminde yer alan bilgiye göre, DGS sınavı 30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS'nin sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu. 30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak sınavın sonuçları 25 Temmuz tarihinde açıklanacak.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.