TYT AYT YDT soruları ve cevapları açıklandı! 2019 YKS soru ve cevap anahtarı erişime açıldı

YKS'nin üç oturumuna katılan öğrenciler şimdi sınavın soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından yapılacak duyuru öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı. İşte TYT AYT YDT soru ve cevaplarıyla ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 16 Haziran 2019, 18:45 Güncelleme 16 Haziran 2019, 21:40
TYT AYT YDT soruları ve cevapları açıklandı! 2019 YKS soru ve cevap anahtarı erişime açıldı

İÇİNDEKİLER

YKS'nin oturumlarına giren öğrenciler şimdi merakla soru ve cevapları araştırmaya başladı. YKS'nin ilk oturumu olan TYT dün gerçekleştirildi. İkinci oturum AYT ve üçüncü oturum YDT ise bugün sona erdi. ÖSYM tarafından YKS oturumlarının soru ve cevapları erişime açıldı. İşte YKS'ye dair merak edilen detaylar...

YKS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

YKS'nin soru ve cevapları öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

TYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YDT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Öğrenciler sonuçlara, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek. Üniversite adayları YKS sonuçları ÖSYM'nin sonuç veya aday işlemleri sayfası (ÖSYM AİS) üzerinden ulaşabilecekler. Adaylar sonuçlara T.C Kimlik No ve ÖSYM şifresi ile sonuçlara ulaşabilecekler. Ayrıca e-Devlet uzantısı ile ÖSYM AİS'e giren adaylar ise e-Devlet şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.

ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercihleriyle ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Bilindiği üzere, tercihler sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlıyor. Buna göre, 2019 üniversite tercih döneminin 18 Temmuz'dan başlaması bekleniyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.