YKS'ye girerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? YKS'de kalem, silgi verilecek mi?

YKS sınavına girerken dikkat edilmesi gerekenler sınava giren binlerce öğrenci tarafından merak konusu oldu. Sınav öncesi heyecanlı bekleyişini sürdüren öğrencilerin herhangi bir aksilik yaşamaması için haberimizde sınavın detaylarını derledik. Peki, YKS'de kalem, silgi verilecek mi? İşte merak edilen o soruların yanıtı...

Giriş Tarihi 14 Haziran 2019, 21:49 Güncelleme 15 Haziran 2019, 09:47
YKS’ye girerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? YKS’de kalem, silgi verilecek mi?

İÇİNDEKİLER

Yarın ve pazar günü ÖSYM tarafından düzenlenecek olan YKS için heyecanlı bekleyiş başladı. Binlerce öğrenci sınav öncesinde YKS öncesinde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. İşte YKS sınavında dikkat edilmesi gerekenler...

EN AZ BİR SAAT ÖNCE SINAV BİNALARINDA HAZIR OLUN

Adayların sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır olması gerekiyor. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. YKS'ye girecek adaylardan, T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için bazı il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

188 sınav merkezinde uygulanacak YKS'ye 2 milyon 528 bin 110 aday katılacak. 5 milyon adet kitapçığın basıldığı sınavda 692 bin 978 kişi görev alacak. 2018 YKS'de TYT puanı 200 ve üzerinde olan adaylardan 2019 TYT'ye girmeden bu puanları kullanmak için başvuran aday sayısı ise 13 bin 19 olarak belirlendi.

KİMLİK BELGESİ VE SINAVA GİRİŞ BELGESİNİ UNUTMAYIN

Sınava girişte geçerli kimlik belgesi ve sınava giriş belgesinin bulundurulması gerekirken, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesi yanlarında olmayan adaylar binalara giremeyecek.

Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken sınava giriş belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulunduğu taktirde adayların sınavları geçersiz sayılacak.

T.C. kimlik kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik Belgesi"nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği, kurum kimlikleri ve ikamet izni sınava girişte belge olarak kabul edilmeyecek.

Adaylar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, çanta, cüzdan, kredi kartı gibi her türlü manyetik kart, her türlü kesici ve delici alet ile ateşli silah, her türlü saat, sözlük işlevi olan aygıtlar, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşya, kalem, silgi, kalemtraş, hesap cetveli, hesap makinesi, ehliyet ve kurum kimlik kartları, kulaklık ile bluetooth özellikli cihazlar sınava giriş sırasında yanında bulunduramayacak.

YKS'DE KALEM VE SİLGİ VERİLECEK Mİ?

Her yıl olduğu bu yıl da sınav öncesi adaylara kalem ve silgi verilecek.