Üniversite sınav tarihi ne zaman, saat kaçta? 2019 YKS TYT AYT sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır?

Üniversite sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan üniversite sınavına katılacak adaylar hazırlıklarını tamamladılar. Sınav giriş yerlerinin belli olması ile birlikte sınavaÜniversite sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan üniversite sınavına katılacak adaylar hazırlıklarını tamamladılar. Sınav giriş yerlerinin belli olması ile birlikte sınava heyecan daha da arttı. Peki, YKS TYT AYT sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? 2019 üniversite sınavı tarihi ne zaman, saat kaçta? heyecan daha da arttı. Peki, YKS TYT AYT sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? 2019 üniversite sınavı tarihi ne zaman?

Giriş Tarihi 12 Haziran 2019, 11:30 Güncelleme 12 Haziran 2019, 18:00
Üniversite sınav tarihi ne zaman, saat kaçta? 2019 YKS TYT AYT sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

YKS adıyla gerçekleştirilen üniversite sınavı için geri sayım başladı. Sınava sayılı günler kala sınava girecekleri yer bilgisini öğrenen öğrencilerin, sınava girerken sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, sınav tarihi belli oldu. Peki, YKS TYT AYT sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? 2019 üniversite sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 16 Haziran 2019

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI NASIL ALINIR?

YKS TYT AYT sınavlarının giriş belgeleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesini çıktı alabilecek.

ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 15-16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

çlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

SINAVA NASIL HAZIRLANMALI?

– Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.

– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.

– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.

– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.