AÖF sınav sonuçları açıklanıyor! 25-26 Mayıs AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF final sınavı sonuçları için geri sayım başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından 25-26 Mayıs'ta gerçekleştirilen AÖF final sınavının ardından yüzbinlerce öğrenci sonuçları heyecanla beklemeye başlamıştı. AÖF sonuçları için o tarih dikkat çekiyor. Peki, AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 09 Haziran 2019, 15:52 Güncelleme 09 Haziran 2019, 16:02
AÖF sınav sonuçları açıklanıyor! 25-26 Mayıs AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınavı 25-26 Mayıs'ta uygulanmıştı. Mezun olacak ya da mezun olabilmek için kredi notunu yükseltmeye çalışan öğrenciler, katıldıkları sınavın sonuçlarına kilitlendi. Gözler, Anadolu Üniversitesi'nden gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? İşte 2019 AÖF final sınavı sonuçları ile ilgili merak edilenler...

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Örgün öğrenimin yanı sıra Türkiye'de ilk kez açıköğretim sistemine başlayan Anadolu Üniversitesi, 2019 yılı final sınavını 25-26 Mayıs'ta gerçekleştirdi. Öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlendi. Bilindiği üzere AÖF sınavlarının sonuçları, sınavın tamamlanmasının ardından 15 ila 20 gün içerisinde açıklanıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle 3-7 Haziran tarihleri arasında tüm resmi kurumlar kapalıydı. Resmi tatilin ardından kurumlar 10 Haziran tarihinde mesaiye devam edecekler. Buna göre, 25-26 Mayıs'ta uygulanan AÖF final sınavı sonuçlarının 10-15 Haziran tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

AÖF SINAV TARİHLERİ

2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 20 Temmuz 2019

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır. AÖF e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern ve etkileyici yeni bir boyuta taşınmıştır.