2019 Okullar bayramdan önce mi, sonra mı kapanacak? Karneler ne zaman alınacak? MEB açıklaması...

Milyonlarca öğrenci ve veli okulların kapanacağı tarihle ilgili detayları internette araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulların ne zaman tatil olacağı açıklanmıştı. Şimdi milyonlarca kişi "Okullar bayramdan önce mi, sonra mı kapanacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2019, 23:28 Güncelleme 26 Mayıs 2019, 23:34
2019 Okullar bayramdan önce mi, sonra mı kapanacak? Karneler ne zaman alınacak? MEB açıklaması...

İÇİNDEKİLER

Mayıs ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde milyonlarca öğrenci ve veli yaz tatili için geri sayıma başladı. Tatil planı yapan öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamayı araştırıyor. "Okullar bayramdan önce mi, sonra mı kapanacak?" sorusu bu nedenle merak edilen soruların başında yer alıyor.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan takvimde yer alan bilgiye göre, 2018-2019 yılında okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak.

OKULLAR BAYRAMDAN ÖNCE Mİ, SONRA MI KAPANACAK?

Okulların bayramdan önce kapanacağına dair bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili resmi makamlardan açıklama gelirse haberimizin içeriğinde yer alacak.

2019 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

01 Ocak Salı Yılbaşı

23 Nisan Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos Cuma Zafer Bayramı

29 Ekim Salı Cumhuriyet Bayramı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB'in takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlayacak.

YAZ TATİLİ 11 HAFTA

Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi.