YKS sınav yerleri açıklandı mı? 2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı hangi tarihte yapılacak?

YKS sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından üniversiteye geçiş yapabilmek için gerçekleştirilen YKS sınavının giriş yerleri öğrenciler tarafından merak ediliyor. YKS'ye başvuru yapan öğrenciler ÖSYM'den gelecek açıklamaya gözlerini çevirdi. Peki, YKS sınav yerleri açıklandı mı? 2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2019, 14:53 Güncelleme 23 Mayıs 2019, 15:12
YKS sınav yerleri açıklandı mı? 2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı hangi tarihte yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adıyla gerçekleştirilen üniversite sınavı heyecanla bekleniyor. Üniversiteye hayali kuran öğrenciler sınav için hazırlıklarına devam ediyor. Sınav için kısa bir süre kalırken, sınava girilecek yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesinin hangi tarihte yayınlanacağı merak ediliyor. Peki, YKS sınav yerleri açıklandı mı?2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı ne zaman? İŞte konu ile ilgili detaylar...

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

YKS sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Sınava girilecek yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesinin sınav tarihinden 1-2 hafta öncesinde açıklanması bekleniyor.

Buna göre, YKS sınav giriş belgelerinin 3-7 Haziran tarihleri arasında açıklananması tahminler arasında.

2019 YKS NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 16 Haziran 2019

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

YKS BARAJ PUANI NE KADAR?

Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekiyor.

TYT'den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekiyor.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

SINAVA NASIL HAZIRLANMALI?

– Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.

– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.

– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.

– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.