YKS sınava girilecek yerler ne zaman açıklanacak? 2019 üniversite sınavı ne zaman yapılacak?

YKS sınavı için geri sayım başladı. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler büyük bir heyecanla YKS sınavını bekliyor. YKS adıyla gerçekleştirilecek üniversite sınavına giriş yerleri merak ediliyor. Peki, 2019 YKS sınava girilecek yerler ne zaman açıklanacak? YKS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2019, 16:59 Güncelleme 22 Mayıs 2019, 17:08
YKS sınava girilecek yerler ne zaman açıklanacak? 2019 üniversite sınavı ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

YKS sınav giriş yerleri, sınava katılacak yüz binlerce öğrencinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre üniversite sınavı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Peki, YKS sınava girilecek yerler ne zaman açıklanacak? YKS sınav giriş yerleri ne zaman belli olur? 2019 YKS üniversite sınavı ne zaman?

2019 ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 16 Haziran 2019

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

YKS SINAVA GİRİLECEK YERLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS giriş belgeleri, sınavdan tahminen 10 ile 7 gün önce ÖSYM tarafından açıklanacaktır. Öğrenciler bu açıklamayla birlikte sınava nerede gireceklerini öğrenecekler. Öğrenciler ayrıca giriş yer bilgilerinin yer aldığı belgeyi sınava girerken yanlarında bulundurmak zorundalar. Bu tahminlere göre, YKS sınav giriş yerlerinin 3-7 Haziran 2019 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

YKS BARAJ PUANI NE KADAR?

Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekiyor.

TYT'den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekiyor.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

SINAVA NASIL HAZIRLANMALI?

– Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.

– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.

– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.

– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.