LGS'ye hangi okulda gireceğim? 2019 LGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? LGS ne zaman?

LGS başvuru işlemleri 17 Nisan'da tamamlandı. Liseye geçiş yapabilmek için gerçekleştirilen LGS için hazırlıklar devam ediyor. Lise sınavına katılacak olan öğrenciler 'LGS'ye hangi okulda gireceğim' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 2019 LGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? LGS sınavı ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2019, 13:25 Güncelleme 22 Mayıs 2019, 14:44
LGS’ye hangi okulda gireceğim? 2019 LGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? LGS ne zaman?

İÇİNDEKİLER

LGS için geri sayım başladı. Liseye geçiş yapacak olan öğrenciler sınava hazırlıklarını sürdürüyor. TEOG'un kaldırılmasının ardından ilk defa geçtiğimiz yıl yapılan LGS'nin bu yılki sınavı için tarih belli oldu. Sınava sayılı günler kala öğrenciler sınava nerede gireceklerini merak ederek internet üzerinden "LGS'ye hangi okulda gireceğim?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, LGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? 2019 LGS ne zaman? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

LGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2019 LGS sınav giriş yerleri 22 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanacak.

MEB'in yayınladığı takvime göre, öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2019'dan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

2019 LGS NE ZAMAN VE NASIL OLACAK?

2019 yılında LGS sınavı 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav iki oturum halinde düzenlenecek.

Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 LGS sonuçlaır 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

Öğrenciler merkezi sınav sonuçlarına 24 Haziran'dan itibaren www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden görüntüleyebilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS'YE KİMLER KATILABİLİR?

Resmi, ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencilerinin Başvuru Şartları

2018–2019 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2018–2019Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği" esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.