YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak? 2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı ne zaman yapılacak?

YKS sınav yerleri, sınava katılacak öğrencilerin gündeminde. Üniversite sınavına hazırlanan ÖSYM'den gelecek müjdeli habere gözlerini çevirdi. Mayıs ayının sonlarına gelinirken YKS sınavı için heyecanlı bekleyiş daha da arttı. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak? 2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2019, 16:30 Güncelleme 22 Mayıs 2019, 09:27
YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak? 2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ortaöğretim öğrencilerinin üniversiteye geçiş yapabilmeleri için gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı için hazırlıklar devam ediyor. Üniversite hayali ile sınava başvuru yapan öğrenciler sınava nerede gireceklerini merak ediyor. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak? 2019 YKS TYT AYT üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

2019 ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 16 Haziran 2019

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

YKS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav giriş yerlerinin sınavdan 1-2 hafta önce açıklandığı biliniyor. Bu bilgiye göre, 2019 YKS sınav yerlerinin 3-7 Haziran tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

SINAVA NASIL HAZIRLANMALI?

– Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.

– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.

– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.

– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.