AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 Anadolu Üniversitesi sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır?

AÖF sınav sonuçları için geri sayım başladı. 13-14 Nisan'da gerçekleştirilen AÖF bahar dönemi vize sınavı sonuçları için kritik haftadayız. Sınava katılan öğrenciler sonuçlar için Anadolu Üniversitesi'nin sitesine akın ediyor. Peki, AÖF Sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 AÖF vize sınavı sonucu nasıl öğrenilir?

Giriş Tarihi 24 Nisan 2019, 10:26 Güncelleme 24 Nisan 2019, 10:42
AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 Anadolu Üniversitesi sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarının sonuçları için araştırmalara sürüyor. Mezun olabilmek için kredi notunu yükseltmeye çalışan öğrenciler 13-14 Nisan'da bahar dönemi vize snavına katıldı. Sonuçlar için kritik haftaya girilirken, öğrenciler heyecanla sonuçları beklemeye başladı. Peki, AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 AÖF vize sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

13-14 Nisan'da yapılan AÖF bahar dönemi vize sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların hangi tarihte açıklanacağı bildirilmedi ancak, bir önceki sınavlara baktığımızda sonuçlar 15 gün içerisinde açıklanmıştı. Buna göre, 2019 AÖF bahar dönemi vize sınavının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

AÖF üç ders sınavı, yayımlanan duyuruya göre bir hafta ertelenerek 27 Temmuz tarihine alındı.

Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler için Üç Ders Sınavı, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14:00'de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa'da gerçekleştirilecektir. Üç ders sınav hakkı bulunan öğrencilerden herhangi bir sınav ücreti talep edilmemektedir.

2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınav hakkı olan öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayınlanan takvime göre, 2019 AÖF bahar dönemi final sınaıv 25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirileek.

Türkiye genelinde yapılacak sınavların ik oturumu 9.30, ikinci oturumu ise 14.00'da gerçekleştirilecek. Cumartesi iki pazar iki olmak üzere toplam 4 oturumda gerçekleştirilecek olan sınavlarda adaylara her ders için 20 soru sorulacak ve cevaplamaları için 30'ar dakika sınav süresi verilecek.

AÖF GEÇME NOTU

Kredili geçme sisteminde alacağınız notlara göre harf karşılıkları aşağıdaki gibidir:

84 – 100--AA--4,00 (GEÇTİ)
77 – 83-- AB--3,70 (GEÇTİ)
71 – 76-- BA--3,30 (GEÇTİ)
66 – 70-- BB--3,00 (GEÇTİ)
61 – 65-- BC--2,70 (GEÇTİ)
56 – 60-- CB--2,30 (GEÇTİ)
50 – 55-- CC--2,00 (GEÇTİ)
46 – 49-- CD--1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 – 45-- DC--1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 – 39-- DD--1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
0 – 32----FF--0,00 (KALDI)

AÖF SINAVLARI

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

Sınavlar Türkiye'de sabah saat 9.30'da, öğlenden sonra saat 14.00'da, K.K.T.C. Lefkoşa'da ise sabah saat 08.30'da, öğlenden sonra ise saat 13.00'da yapılmaktadır.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği "Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi"nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

Sınav Süresi ve Sınav Oturumları

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

Sınav Yeri Organizasyonu

Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.

Üniversite, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.

Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversite tarafından belirlenen sınav merkezlerini tercih edebilmektedirler.

Sınavlar aşağıda belirtilen il ve ilçelerde yapılmaktadır.