e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranında yoğunluk başladı

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı! e-Okul VBS sisteminden öğrencilerin notlarından devamsızlık bilgilerine kadar okul hayatları ile ilgili pek çok detaylara erişim sağlanabiliyor. e-Okul giriş sayfasını sizler için araştırdık. İşte e-Okul giriş ekranı! Detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 25 Mart 2019, 13:35 Güncelleme 12 Nisan 2019, 16:35
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranında yoğunluk başladı

İÇİNDEKİLER

Öğrencilerin ve velilerin gündemine gelen E-okul giriş ekranı araştırmaya başlandı. e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler için büyük kolaylık sağladı. E-okul VBS sistemine giriş yapan veliler öğrencisinin sınav sonuçlarını, devamsızlık durumunu saniye saniye görebiliyor. Akıllı telefonunuzun play store uygulamasından e okul'u kolayca indirebilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

E okul sistemi en sık kullanılma nedenlerinden biri sınav sonuç bilgisi. Hem bir sonraki sınava daha iyi hazırlanmak isteyen öğrenciler hem de karne dönemi kötü bir sürpriz yaşamak istemeyen veliler sınav sonuçlarını sık sık e Okul üzerinden kontrol ediyor. e-okul üzerinden sınav sonucu sorgulaması yapmak için;

https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giderek öğrencinin t.c. kimlik numarası, öğrencinin okul numarasını sisteme girerek Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmanız gerekmektedir.

Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin sınav sonuçları, sınav günleri, Devamsızlık durumu, ödev ve etkinlik durumu gibi pek çok bilgi de sorgulanabilir.

2019 DEVAMSIZLIK GÜNÜ NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile liselerde okuyan ve devamsızlık yapmayan öğrenciler için yeni bir ödül mekanizması hayata geçirilecek. Bu kapsamda, öğrencilerin teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz devamsızlık sürelerinin 5 günü geçmemesi gerekecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.