YKS ne zaman? YKS başvuru ücreti ne kadar?

Üniversite hayali kuran binlerce kişi YKS sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Üniversite sınavı için başvurular sürerken sınav oturumlarının hangi tarihte yapılacağı da ÖSYM tarafından duyuruldu.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2019, 10:05 Güncelleme 26 Şubat 2019, 10:05
YKS ne zaman? YKS başvuru ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

YKS başvuruları 12 Şubat'ta başladı ve 6 Mart tarihine kadar devam edecek. 2019 YKS başvuruları ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden yapılıyor. Peki YKS ücreti ne kadar ve nereden ödeniyor?

YKS SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

İki oturumda gerçekleşecek olan YKS sınavında bir de yabancı dil sınavı oturumu olacak. Tarihler aşağıdaki gibidir:



YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 16 Haziran 2019
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

YKS ÜCRETİ NE KADAR? YKS ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN YATIRILABİLİR?

YKS'nin her bir oturumu için 50 TL ücret ödenecek. YKS ücretini aşağıdaki kanallardan ödeyebilirsiniz.



Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)