20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları saat kaçta? 2019 atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Merakla ve heyecanla beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları bugün yapılacak. Heyecanlı ve meraklı bekleyişin son bulacağı sözleşmeli öğretmen atamasının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları saat kaçta yapılacak?

Giriş Tarihi 08 Şubat 2019, 09:43 Güncelleme 08 Şubat 2019, 09:52
20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları saat kaçta? 2019 atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Binlerce kişinin gözü Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelecek açıklamaya çevrildi. Atanmak isteyen binlerce öğretmen adayı heyecanla takibe başladı. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?


20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının bugün saat 10:00'da yapılacağı duyuruldu. Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda gerçekleşecek olan 20 bin sözleşmeli atamasında en fazla kontenjanın 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayrıldığı belirtildi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KONTENJANLARI

Sınıf öğretmenliği için3 bin 47, Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/ fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

ATANAN ÖĞRETMENLERDEN İSTENECEK BELGELER NELERDİR?


-Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf,
-Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecek),
-Elektronik başvuru formunun onaylı örneği,
-Başvuru esnasında 'Pedagojik Formasyon Belgesi' yerine resmi yazı ibraz edenlerden
-'Pedagojik Formasyon Belgesi'.
-Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.