KYK burs taahhütname onayı için son gün! 2018 e Devlet giriş ile burs kredi onayı nasıl yapılır?

KYK'dan burs ve kredi almak için başvuru yapan adaylardan hak kazananlar burs ve taahhütname onay işlemlerini gerçekleştirmişti. Taahhütname onayını kaçıran öğrenciler için ek süre tanımlanmış, onay işlemlerini yapamayan adaylar için son bir fırsat şansı doğmuştu. KYK tarafından yapılan açıklamaya göre, taahhütname onayı için ek süre bugün doluyor. Peki, e-Devlet giriş ile KYK burs ve kredi taahhütname onayı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2018, 14:20 Güncelleme 30 Kasım 2018, 14:20
KYK burs taahhütname onayı için son gün! 2018 e Devlet giriş ile burs kredi onayı nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandıktan sonra taahhütname onay işlemleri yapıldı. KYK tarafından yaplan açıklamada, taahhütname onay işlemlerini yapamayan öğrenciler için ek süre tanımlamıştı. E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen taahhütname onay işlemleri bugün sona eriyor. Peki, KYK burs ve kredi taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK BURS VE KREDİ TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Taahhütname onay işlemleri bugün (30 Kasım) saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek KYK burs taahhütname onayı için öncelikle e-Devlet sistemini açın. 30 Kasım'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütname onay işlemleri yapılabilecek.

e-Devlet'e girdikten sonra, "Kim hakkında işlem yapılacak?" seçeneğine "Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum." veya "Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum." şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs/kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin karşısına çıkan taahhütname ekranında öğrencilere burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan önemli bilgiler yer almaktadır. Bu nedenle öğrencilerin onay vermeden önce bu metni dikkatli bir şekilde okuması gerekiyor.

Yapılan onay işleminin ardından başka bir işleme gerek kalmayacak ve öğrenciler ödeme gününde KYK burs/kredi ödemelerini alabilecekler.

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Burs ve kredinin hangi durumda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesini okuyup onaylayan öğrencilere ekim, kasım, aralık ayları dâhil olmak üzere aralık ayında üç aylık ödeme yapılacak.

KYK'dan burs/kredi hakkı kazanan ama kullanmak istemeyen ve taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Dileyen öğrenciler bir sonraki eğitim öğretim yılında (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) burs/kredi için tekrar KYK'ya başvurabilecek.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLER

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne/babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK il/yurt müdürlüklerine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.