KPSS önlisans sonuçları açıklandı! 2018 ÖSYM KPSS önlisans sonuçları sorgulama

2018 KPSS önlisans sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. 4 Kasım'da yapılan sınava 749 bin 396 aday girdi. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylardan başarılı olanlar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, KPSS önlisans sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Önlisans tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Kasım 2018, 10:42 Güncelleme 28 Kasım 2018, 11:00
KPSS önlisans sonuçları açıklandı! 2018 ÖSYM KPSS önlisans sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

KPSS önlisans sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 Kasım'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) önlisans düzeyine katılan adaylar sonuçlarını merak ediyor. Yapılan açıklama ile birlikte, sınava 801 bin 95 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapan adaylardan 749 bin 396'sı sınava katıldı, 51 bin 699 kişi sınava girmedi. Sınava katılanlardan 385'inin sınavı geçersiz sayıldı. Peki, KPSS önlisans sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte 2018 KPSS önlisans sonuçları...

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

KPSS önlisan sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi içerisinde yer alan https://sonuc.osym.gov.tr/ bağlantısı üzerinden açıklandı. Adayların sınav sonuçlarını sorgulayabilmeleri için ilgili ekranı açtıktan sonra T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları gerekiyor. Böylelikle, 4 Aralık'ta uygulanan KPSS önlisans sınavının sonuçları kolaylıkla sorgulanabilecek.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖNLİSANS TERCİHLER NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

Tercih tarihi, sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. Tercih takvimi, ÖSYM tarafından daha sonra duyurulacak.

B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

Lisans , ön lisans ve ortaöğretim me zunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koş ulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacak.

Sınavdan sonra yapılan il k yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz an cak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

B GRURU KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, at ama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.