ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 ALES/3 soruları ve cevapları görüntüleme

ALES soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından 18 Kasım'da gerçekleştirilen ALES'e katılan adaylar soruları ve cevaplarını kontrol etmek istiyor. Yüksek lisans yapma hedefiyle atılan ilk adımdan başarıyla geçmek isteyen adaylar için meraklı bekleyiş sona erdi. Peki, ALES soruları ve cevapları nasıl görüntülenir? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Kasım 2018, 16:40 Güncelleme 21 Kasım 2018, 16:40
ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 ALES/3 soruları ve cevapları görüntüleme

İÇİNDEKİLER

ALES soruları ve cevapları yayınlandı! 2018 ALES/3 sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Adayların merakla beklediği sonuçların açıklanmasıyla soruların doğru cevaplarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM'nin sitesine girerek öğrenebilirler. ÖSYM tarafından 18 Kasım'da gerçekleştirilen ALES'e katılan adaylar soruları ve cevapları görüntüleyerek sınavda işaretledikleri şıkların doğruluğunu tespit etmek istiyor. Peki, ALES soruları ve cevapları nasıl görüntülenir? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

ALES soruları ve cevapları yayınlandı. 18 Kasım'da uygulanan ALES/3 sınavının soruları ve cevapları ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirildi. Peki, ALES soruları ve cevapları görüntüleme nasıl yapılır? ALES/3 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar..

ALES/3 SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

ALES/3 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 ALES sınav sonuçları, ÖSYM'nin belirlediği sınav takvimine göre 20 Aralık 2018 tarihinde açıklanacak.

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgi sayar ortamında değerlendirilecek. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacak. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacak.

Puan Türü Sayısal Testi Sözel Testi

ALES Sayısal Puanı 0,75 0,25

ALES Sözel Puanı 0,25 0,75

ALES Eşit Ağırlık Puanı 0,5 0,5

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değe rlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

Ağırlıklı puanlar hesaplandık tan sonra bu puanlar , aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecek.