KPSS önlisans ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2018 KPSS ön lisans sonuç tarihini duyurdu!

KPSS önlisans sınavı 4 Kasım'da saat 10.15'te gerçekleştirildi. Sınava katılan binlerce kamu personeli adayı sonuçlar için bekleyişte. Sonuçlar açıklandıktan sonra tercih işlemleri başlayacak. Adaylar tercih yapabilmek için sonuçlarını görüntülemek istiyor. Peki, KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ön lisans sonuç tarihi ne zaman?

Giriş Tarihi 19 Kasım 2018, 17:12 Güncelleme 19 Kasım 2018, 17:12
KPSS önlisans ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2018 KPSS ön lisans sonuç tarihini duyurdu!

İÇİNDEKİLER

KPSS önlisans sonuçları için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ön lisans düzeyine katılan adaylar sonuçlar için bekleyişte. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan adaylar için gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

2018 KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin belirlediği takvme göre, 2018 KPSS önlisans sonuçları 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

Tercih tarihi, sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. Tercih takvimi, ÖSYM tarafından duyurulacak.

B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

Lisans , ön lisans ve ortaöğretim me zunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koş ulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacak.

Sınavdan sonra yapılan il k yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz an cak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

B GRURU KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, at ama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.