AÖF sınav yerleri sorgulama: 2018 Açıköğretim sınav giriş belgesi! AÖF Öğrenci Girişi Anadolu Üniversitesi

AÖF sınav yerleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen AÖF güz dönemi sınavı için hazırlık içinde olan öğrenciler AÖF'ün resmi internet adresi üzerinden sınav giriş belgelerine ulaşabilecek. Peki, AÖF öğrenci girişi ile AÖF sınav yerleri sorgulama nasıl yapılır? İşte açıköğretim sınav tarihi ve sınav giriş belgeleri...

Giriş Tarihi 19 Kasım 2018, 16:13 Güncelleme 19 Kasım 2018, 16:21
AÖF sınav yerleri sorgulama: 2018 Açıköğretim sınav giriş belgesi! AÖF Öğrenci Girişi Anadolu Üniversitesi

İÇİNDEKİLER

Anadolu Üniversitesi tarafından bu haftasonu yapılacak olan AÖF güz dönemi vize sınavı için geri sayım başladı. AÖF öğrencileri sınava nerede gireceklerini merak ederek, heyecanla sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. Anadolu Üniversitesi yaptığı açıklamayla sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. Peki, AÖF öğrenci girişi ile AÖF sınav giriş yerleri sorgulama nasıl yapılır? İşte 2018 AÖF sınav giriş yerleri sorgulama ekranı...

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

AÖF sınav giriş yerleri AÖF'ün www.anadolu.edu.tr/acıköğretim adresinden erişime açıldı. Adaylar sistemi açtıktan sonra "Öğrenci Girişi" bağlantısı üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sınav yerlerini öğrenebilecek.

AÖF ÖĞRENCİ GİRİŞİ İLE SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRENCİLER DİKKAT! AÖF'TEN ÖNEMLİ UYARI

Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.

Sınava girebilmeniz için gerekli olan "Sınav Giriş Belgesi" ve "Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik" (Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) belgelerinizi sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.

Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.

Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.

Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.

Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

AÇIKÖĞRETİMDE ÜCRETSİZ YÜZ YÜZE DERSLER TÜM TÜRKİYE'DE BAŞLIYOR

Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze dersleri, Güz Dönemi 13 Ekim 2018 Cumartesi günü başlayıp, 11 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek.

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için bazı derslere yönelik ücretsiz yüzyüze derslerin Güz Dönemi 15 Ekim 2018 tarihinde başlıyor. Tüm yurtta 81 il ve 3 ilçede (Alanya, Bandırma, İskenderun) olmak üzere 87 merkezde (İstanbul'da 3 merkez: Avrupa Yakası –Davutpaşa, Anadolu Yakası – Göztepe ve Maltepe; Ankara'da 2 Merkez: Cebeci ve Beşevler) gerçekleştirilecek yüzyüze derslere Açıköğretim öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecektir.

Açıköğretim öğrencilerinin özellikle zorlandıkları derslere yönelik yapılan yüzyüze dersler, öğrencilerin başarılarına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ders aldıkları üniversitenin kütüphane, sosyal faaliyetler, konferans, sempozyum gibi bir takım olanaklarından da faydalanabilmektedirler. Yüzyüze derslerde bir araya gelen Açıköğretim öğrencileri kendi aralarında dersleri ve sorunları ile ilgili bilgi paylaşımı olanağı da elde etmektedirler.

Öğrenciler, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini, 08 Ekim 2018 tarihinden itibaren bulundukları ildeki AÖF Bürosuna başvurarak veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki "Öğrenme Ortamları" ve oradan da "Yüzyüze Öğretim Hizmetleri" bölümünü inceleyerek öğrenebilirler.

Güz Döneminde Yüzyüze Öğretim Yapılacak Dersler
1. Yarıyıl 3. Yarıyıl 5. Yarıyıl 7. Yarıyıl
Matematik I Mikro İktisat Maliyet Muhasebesi Denetim
Genel Muhasebe I İstatistik I Finansal Yönetim I
İktisada Giriş I Arapça III İngilizce I
Osmanlı Türkçesine Giriş I
İngilizce I
Arapça I

29 Ekim, 31 Aralık ve 1 Ocak günü yapılmayacak olan yüzyüze derslerin 2018 – 2019 Öğretim Yılı Güz Dönemi, 11 Ocak 2019 Cuma günü son erecek.