DGS ek tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM 2018 DGS ek yerleştirme sonuçları sorgula

DGS ek tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. 16 Ekim'de sona eren DGS ek tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar sonuçlarını merak eiyor. Peki, DGS ek tercih sonuçları sorgulama nasıl yapılır? DGS ek tercih sonuçlarına göre, üniversite kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 26 Ekim 2018, 16:44 Güncelleme 26 Ekim 2018, 16:52
DGS ek tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM 2018 DGS ek yerleştirme sonuçları sorgula

İÇİNDEKİLER

DGS ek tercih sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemlerinde yerleşemeyen adaylar için yapılan ek tercih işlemlerinin sonuçları bugün erişime açıldı. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre, bir yükseköğretim programını kazanan adayların üniversite kayıt işlem tarihleri de belli oldu. Peki, DGS ek tercih sonuçları sorgulama naısl yapılır? Üniversite kayıt tarihleri ne zaman?

DGS EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA

ÖSYM tarafından 11-16 Ekim 2018 tarihleri arasında uygulanan ek tercih işlemleri tamamlandı. Adaylar ek yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresindne T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra görüntüleyebilecek.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DGS ek yerleştirme sonuçlarına göre, boş kalan 17 bin 420 kontenjan için 30 bin 620 aday tercih yaptı. Bu adaylardan, 7 bin 295'i yerleşirken 10 bin 125 kontenjan boş kaldı.

Örgün eğitimden 2 bin 755, ikinci öğretimden 488, uzaktan eğitimden 485, açıköğretimden ise 3 bin 567 öğrenci yerleştirildi.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 30 Ekim-2 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor.