Hadi 22 Ekim: Çin bayrağının üstünde 5 adet ne var? İşte Çin Halk Cumhuriyeti bayrağı

Hadi ipucu sorusu belli oldu. Çin bayrağının üzerinde yer alan 5 adet sembol, Hadi'nin ipucu sorusunda yer aldı. Hadi instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Çin bayrağının üstünde 5 adet ne var? sorusunu sordu. Peki, Çin bayrağının üstünde 5 adet ne var? İşte 22 Ekim Hadi ipucu sorusu...

Giriş Tarihi 22 Ekim 2018, 12:02 Güncelleme 22 Ekim 2018, 12:02
Hadi 22 Ekim: Çin bayrağının üstünde 5 adet ne var? İşte Çin Halk Cumhuriyeti bayrağı

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu, Hadi'nin İnstagram hesabından yayınlandı. Canlı yarışma olan Hadi'nin bugün 12.30'da yapılacak yarışması için ipucu sorusu olarak Çin bayrağı seçildi. Yapılan paylaşımda, "Ülkelerin bayraklarına ne kadar aşinayız? Mesela yukarıda Çin Seddi var. Çin bayrağını biliyor muyuz? Üstünde neyden 5 adet var?" diye soruldu. Peki, Çin bayrağının üstünde 5 adet ne var? İşte 22 Ekim Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

Soru: Çin bayrağının üstünde 5 adet ne var?

Cevap. 5 YILDIZ

Çin Halk Cumhuriyeti bayrağı günümüzdeki hali ile 1 Ekim 1949 yılında göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Çin bayrağı, kırmızı renkten oluşuyor. Bayrağın üst sol köşesinde sarı renki 5 adet yıldız bulunuyor. Bu yıldızlar bir büyük ve dört küçükten oluşuyor. Kırmızı renk komünizmin ve Çin Han Ulusu'nun simgesi olarak kullanılmakta olup, büyük sarı yıldız komünist partinin önderliğini ifade etmektedir. Büyük sarı yıldızın sağ tarafında kavisli bir şekilde bulunan dört küçük yıldız ise ülkede var olan dört sınıfı (çiftçiler, işçiler, küçük burjuva ve Çin-Japon Savaşı döneminde Japonlara karşı komünizmin yanında olan firmalar) temsil etmektedir.

HADİ NEDİR?

Hadi Türkiye'nin ilk canlı bilgi yarışması uygulamasıdır. Her gün canlı yayında katılımcılar sorulan sorulara doğru cevap vererek, o yarışma için belirlenen ödül havuzundaki parayı eşit olarak bölüşürler. Puan veya başka bir şey değil gerçek para kazanılır.

PARA NASIL ÇEKİLİR?

Kazanılan para 20 TL'yi geçtiğinde hesaptaki para çekilebiliyor. Uygulamanın anasayfasında bulunan bakiyeye tıklamanız gerekmektedir. Bakiyeye tıkladığınızda iban numaranızı girmeniz gereen sayfaya yönkendiriliyorsunuz. 20 TL ve üzeri tutarlarda iban numaranızı girdiğinizde hesabınıza paranız yollanıyor.