TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM TUS yerleştirme sonuçları sorgula

TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. ÖSYM tarafından 25 Eylül - 2 Ekim'de gerçekleştirilen TUS 2. dönem tercihlerinin sonuçları bugün açıklandı. Peki, TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları nasıl görüntülenir? İşte 2018 TUS yerleştirme sonuçları...

Giriş Tarihi 11 Ekim 2018, 15:33 Güncelleme 11 Ekim 2018, 15:34
TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM TUS yerleştirme sonuçları sorgula

İÇİNDEKİLER

TUS yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2018 Tıpta Uzmanlık ğitimi Giriş Sınavı 2. dönem tercih işlemleri 25 Eylül - 2 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Tercih işleminde bulunan adaylar, sonuçlarını merak ediyor. ÖSYM ise bugün TUS yerleştirme sonuçlarını adayların erişimine sundu. Peki, 2. dönem TUS yerleştirme sonuçları nasıl görüntülenir? İşte ayrıntılar...

TUS 2. DÖNEM YERLEŞTİRME SONUÇLARI

TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Adaylar tercih sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişim sağlayabilecek.

2. DÖNEM TUS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TUS 2. dönem yerleştirme sonuçlarına göre, tercih yapan 6 bin 488 adaydan, 3 bin 924 kontenjana 3 bin 659 kişi yerleşti. 265 kontenjan ise boş kaldı.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme takvimi henüz açıklanmadı. Ek yerleştirme işlemleri ile ilgili detaylar ÖSYM'nin internet adresinden duyurulacak.

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2018 - TUS Başvuru Kılavuzu 'nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15.00 TL'dir. Ücret, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM'den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59'a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.