Bekçi alımı sınav giriş belgesi yayınlandı mı? 2018 Bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman?

Bekçi alımı sınavı için geri sayım başladı. 9-23 Temmuz'da başvurusu alınan bekçi alımı için sınav giriş belgelerinin bugün yayınlanacağı duyuruldu. Peki, bekçi alımı sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Bekçi alımı sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? 2018 bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 11 Ekim 2018, 16:13 Güncelleme 11 Ekim 2018, 16:13
Bekçi alımı sınav giriş belgesi yayınlandı mı? 2018 Bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Bekçi alımı için heyecan dorukta. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için başvurular 9-23 Temmuz tarihlerinde alındı. Sınava başvuru yapan adaylar hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Sınav ile ilgili yayınlanan duyuruya göre, sınav giriş belgelerinin bugün açıklanacağı bildirilmişti. Peki, bekçi alımı sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Bekçi alımı sınav yerleri nasıl görüntülenir? İşte 2018 bekçi alımı sınavı ile ilgili merak edilenler...

BEKÇİ ALIMI SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

Yayınlanan kılavuza göre, bekçi alımı sınav giriş belgeleri bugün yayınlanacak. MEB üzerinden erişilebilecek sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Adaylar sınav giriş belgelerine www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek. Sınav giriş belgeleri yayınlandığı an haberimizin içeriğinde yer alacak.

BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

2018 bekçi alımı yazılı sınavı 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Sınav; İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum ve Batman sınav merkezlerinde yapılacak.

Çoktan seçmeli 5 seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kıllanılacak olan sınavda adaylara 100 soru sorulacak. Adaylara cevaplamaları için 120 dakika verilecek.

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav soruları ve cevapları 22 Ekim 2018 tarihinde https://pa.edu.tr internet adresinden erişime açılacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçi alımı sınav sonuçları 7 Kasım 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr internet adreslerinden açıklanacak.

SINAV KONULARI NELER?

Sınav konuları 2017-2018 eğitim öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşacak.

KONULAR SORU SAYISI
Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20
Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15
Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Matematik (İlköğretim düzeyi) 15
Genel Kültür (Ortaöğreitm düzeyi) 20
GENEL TOPLAM 100

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

* Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

* Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

* Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69. maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin ikinci fıkrasına eklenen "Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.