KPSS 2018 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS soru ve cevapları!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 7 Ekim 2018 tarihinde yapıldı. KPSS 2018'e katılan binlerce aday, sınav sonrası en çok KPSS soru ve cevaplarını merak ediyor. Diğer bir merak edilen konu ise 2018 KPSS sonuçları ne zaman açıklanağı. Peki, 2018 KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2018 soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte 2018 KPSS hakkında tüm detaylar.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2018, 12:32 Güncelleme 07 Ekim 2018, 12:34
KPSS 2018 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS soru ve cevapları!

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca aday 2018 KPSS Ortaöğretim için ter döktü. Şimdi daha heyecanlı bir süreç onları bekliyor. 2018 KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki 2018 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar.

Kamuda devlet personeli olarak istihdam edilmek isteyen adaylar için büyük gün! Ülke genelinde binlerce sınav merkezinde gerçekleşen KPSS Ortaöğretim oturumu, saat 10.15'te başladı. ÖSYM'nin belirlediği sınav saatinde katılım gösteren adaylar, kamu personeli olabilme hayalinin gerçekleşmesi için ter döktü. Sınavın ardından binlerce birey, KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt armaya başladı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

KPSS soruları ve cevapları, sınavın ardından bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Soru ve cevapların bir kısmının açıklanması ile, adaylar puanlarını tahmin edebilecek ve bir öngörüde bulunabilecek.

ÖSYM ise KPSS soru ve cevapların açıklanması konusunda resmi bir açıklama paylaşmadı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin akademik takvimine göre 8 Kasım Perşembe günü erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

BU SINAVDA DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır."

Sınav kılavuzundaki bu açıklamadan da görüleceği üzere 2018 KPSS lise sınavında dört yanlış bir doğruyu götürmektedir.