DGS 2018 tercih kılavuzu ve kontenjanları yayınlandı! DGS tercihleri nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2018 DGS tercih kılavuzu yayınlandı. 16 Ağustos'ta DGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından herkes DGS tercihleri ne zaman sabırsızlıkla bekleniyordu. DGS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından DGS tercih işlemleri de başladı. Peki DGS tercihleri nasıl yapılır? DGS tercihleri ne zaman bitiyor? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte DGS tercih işlemlerine dair tüm detaylar.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2018, 09:25 Güncelleme 07 Eylül 2018, 09:25
DGS 2018 tercih kılavuzu ve kontenjanları yayınlandı! DGS tercihleri nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri başladı. DGS'na giren adayların merakla beklediği DGS tercih kılavuzu Öğrenci,Seçme ve Yerleştime Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlandı. Tercih işlemleri 7-14 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre adaylar, tercihlerini bugünden itibaren bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden 14 Eylül'e kadar yapabilecek Adaylar başvuru süresi içinde tercihlerde değişiklik gerçekleştirebilecek.

DGS NEDİR?

DGS, meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapmaları için düzenleniyor.

Tercih işlemleri 7-14 Eylül 2018 tarihleri arasında olacak. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

TABLO 2'YE DİKKAT!

ÖSYM DGS üzerinden başvurular adaylar tarafından yapılırken, sınav merkezi gerek Tablo 2 gerek özel koşullara dair resmi uyarılarda bulundu. Kurum tarafından yapılan o açıklama:

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

.