ÖSYM DGS tercihleri nasıl yapılır? 2018 yerleştirme ne zaman yapılacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2018 DGS sınav sonuçlarını 16 Ağustos tarihinde açıklamıştı. Ardından sınav sürecinden daha zor olan sınav sonuçlarını bekleme ve tercih dönemi geldi. Lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler merakla 2018 DGS tercih kılavuzunu bekliyor. Peki 2018 DGS tercihleri ne zaman nasıl yapılacak? Tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2018 tercih kılavuzu, tarihi, nasıl yapılacağına dair tüm detaylar haberimizde yer alıyor. İşte DGS'na dair tüm detaylar.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2018, 13:26 Güncelleme 04 Eylül 2018, 14:29
ÖSYM DGS tercihleri nasıl yapılır? 2018 yerleştirme ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

4 yıllık lisans bölümlerinin hayalini kuran ön lisans bölümlerinden mezun olan öğrencilerin, 16 Ağustos'tan beri aklına tek bir soru var '2018 DGS tercihleri ne zaman?' Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2018 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını 16 Ağustos tarihinde açıklamıştı malumunuz ve o günden bu yana DGS tercih kılavuzu heyecanla bekleniyor. Peki DGS tercihleri ne zaman, 2018 yılında DGS tercihleri nasıl yapılacak? ÖSYM'ni Tablo-2 konusunda uyardığı DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte DGS'ye dair merak ettiğiniz tüm detaylar.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Üniversite kayıt işlemlerinin başlamasıyla DGS ile geçiş yapacak adayların heyecanı daha çok arttı. 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılan DGS sonuçları 16 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM, DGS tercihleri ile ilgili henüz bir tarih belirtmedi. 2017 yılında DGS tercih işlemleri 19-26 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar DGS tercih işlemleri, başladığında ÖSYM'nin internet adresinden detaylı bilgileri öğrenecekler. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

TABLO 2'YE DİKKAT!

ÖSYM DGS üzerinden başvurular adaylar tarafından yapılırken, sınav merkezi gerek Tablo 2 gerek özel koşullara dair resmi uyarılarda bulundu. Kurum tarafından yapılan o açıklama:

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

Henüz bir ön lisans öğrencisiyseniz ve DGS nedir bilmenizde yarar var. Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin, 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan sınav, DGS'dir.