AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçlarımı nasıl öğrenirim?

Açık Öğretim Lisesi okuyan öğrenciler sınav sonuçları için geri sayıma başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı sınav takvimi ile 'AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunun yanıtını verdi. Peki 2018 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2018, 19:01 Güncelleme 28 Temmuz 2018, 19:05
AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçlarımı nasıl öğrenirim?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden beklenen sınav takvimini yayımladı. 'AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusu da yanıtını bulmuş oldu. AÖL sınav sonuçları için verilen tarih...

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre AÖL sınav sonucu 31 Temmuz 2018'de açıklanacak.

AÖL SINAV SONUCUMU NASIL ÖĞRENİRİM?

2018 Açık Öğretim Lisesi üçüncü dönem sınav sonucu http://aolweb.aol.meb.gov.tr sitesinden açıklanacak. Bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek.

SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılıyor. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18adresinden ulaşabilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmıyor. Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre yapılacak.