e-Okul giriş: Bursluluk sınavı 2018 ne zaman? 2018 PYBS İOKBS başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

MEB tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için gerçekleştirilen 2018 PYBS için geri sayım başladı. Burs hakkı kazanmak isteyen öğrenciler 2018 bursluluk sınavı başvuru detaylarını merak ediyor. Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? 2018 PYBS başvuruları nasıl yapılır? İşte bursluluk sınavı ile ilgili tüm detaylar...

Giriş Tarihi 12 Mart 2018, 14:06 Güncelleme 12 Mart 2018, 14:10
e-Okul giriş: Bursluluk sınavı 2018 ne zaman? 2018 PYBS İOKBS başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak gerçekleştirilen 2018 PYBS başvuruları bugün başlıyor. Yurtiçinde tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacak olan bursluluk sınavının detayları öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. 2018 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? PYBS başvuruları nereden, nasıl yapılır? İşte 2018 bursluluk sınavı ile ilgili merak edilen soruların yanıtı...

2018 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?
5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı , 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS , 03 Haziran 201 8 tarihinde Türkiye saatiyle saat 1 0 .00 'da, ÖDSGM tara fından yapılacak.

İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te gerçekleştirilecek.

E-OKUL İLE PYBS BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?
PYBS için başvurular 12 Mart - 5 Nisan 2018 tarihleri arasında alınacak. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
* Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak .

* Mevzuatta belirlenen kayıt ve kabul şartlarını taşımak .

* Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak .

* Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olma k.

* Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

* Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2017 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2018 Malî Yılı için tespit edilen 11 bin 600 TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2017 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacak.