Yurtta kalan öğrencilere müjde

Yurtta kalan üniversite öğrencileri istediği kursa ücretsiz gidebilecek.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2013, 18:51 Güncelleme 21 Aralık 2013, 18:51
Yurtta kalan öğrencilere müjde

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında geliştirilen projeyle yurtta kalan üniversite öğrencileri, İngilizce'den Çince'ye, ebrudan tezhibe, bağlamadan gitara kadar pek çok alandaki kurslara ücretsiz gidebilecek. Öğrencilerin talep ettiği kurslar anketle belirlenecek, eğitimler ise yurtlarda ayrılan özel mekanlarda veya halk eğitim merkezlerinde yürütülecek.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile YURTKUR arasında, yurtlarda kalan öğrencilerin, halk eğitim merkezlerindeki kurslardan ücretsiz yararlanmasına imkan sağlayan protokol imzalandı. Protokolle yurtlardaki öğrencilere ve personele sosyal, kültürel ve sportif eğitimler ile mesleki ve teknik kurslar verilmesi konusunda fırsatlar sunuluyor.

Protokol, İngilizce, Almanca, Rusça, Çince, Arapça, Osmanlıca, ebru, hat, tezhip, çini, seramik, bağlama, gitar, ney, Türk sanat ve halk müziği, halkoyunları, tiyatro, fotoğrafçılık, resim, edebiyat, sosyoloji, tarih, felsefe, mesnevi okumaları, sinema gibi kursların verillmesinde işbirliğini kapsıyor.

Öğrenciler, kurslara yurtlarda kurslar için ayrılan yerlerde veya halk eğitim merkezlerinde gidebilecek.