Teknik liseliye mühendislik imkanı

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, 28 Şubat sürecinde katsayı problemine değindi.

Giriş Tarihi 13 Mart 2013, 14:29 Güncelleme 13 Mart 2013, 14:29
Teknik liseliye mühendislik imkanı

İÇİNDEKİLER

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, ilki Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında gerçekleştirilen ''Başkanla Yüz Yüze'' toplantılarının ikincisinde, YÖK bilgi paylaşım formunun Teknik Eğitim Fakültesi mezunu 14 üyesiyle ''Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama'' konusunda bir araya geldi.

Çetinsaya, bir yıl önce yükseköğretim formunu oluşturduklarını ve buradaki sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledikleri hatırlatarak, forma gelen yaklaşık 12 bin yorumun 3 binin teknik öğretmenlere ilişkin olduğuna dikkati çekti.

Konuyla ilgili ayrıntılı çalışmalar gerçekleştirdikleri anlatan Çetinsaya, 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan katsayı meselesiyle meslek lisesi öğrencilerinin mühendislik bölümünü kazanma ihtimalinin ortadan kalktığını ve teknik eğitim fakültelerinde okumak zorunda kaldıklarını belirtti.

"72 BİN MEZUNDAN BAHSEDİYORUZ"
Katsayı sorunuyla birlikte meslek liselerine giden öğrenci sayısının ve teknik öğretmenlerin atanma şansının azaldığını vurgulayan Çetinsaya, ''Yaklaşık 72 bin mezundan bahsediyoruz. Türkiye'de aslında 72 bin kişi bizim kararımızı bekliyor. Bunların hepsinin başvurmasını beklemiyoruz ama yarısı bile başvursa bu çok önemli bir olaydır. Önemli bir mağduriyeti gidereceğimiz için mutluyuz'' diye konuştu.

Komisyonların çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ifade eden Çetinsaya, şunları kaydetti:

''18'inde yapılacak ÜAK toplantısında, ÜAK kendine düşeni yapıp, gerekli kararları müzakere edecek ve karara bağlayacak, arkasından da top yine bize geçecek. YÖK Genel Kurulu'nda biz de buradaki kararları aldıktan sonra uygulama safhasına gececeğiz. Şu anda teknik eğitim fakültesinde yer alan programlar ve bu programları tamamlayabilecekleri, mühendislik lisans tamamlama programları çalışılıyor. Ayrıca müfredat çalışmalarına da devam ediyoruz.''