ÇYDD Genel Başkanı'ndan şok sözler

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kuruluş amaçları arasında imam hatip liselerinin önünü kesmenin de bulunduğu derneğin başkanı Çelikel tarafından itiraf edildi.

Giriş Tarihi 05 Mart 2012, 09:40 Güncelleme 05 Mart 2012, 13:08
ÇYDD Genel Başkanı’ndan şok sözler

İÇİNDEKİLER

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Aysel Çelikel, ilginç bir itirafta bulunarak, ÇYDD'nin imam hatip liselerinin önünü kesmek için kurulduğu imasında bulundu. Çelikel, "ÇYDD kurulduğunda, bir mücadele verirsek imam hatiplerin önü kesilir, çizgiye gelir, işte devlete bağlanır ümitlerimiz vardı. Şu anda böyle bir ümit taşımıyoruz" diye konuştu.

Konuşmacılar ve davetliler de tanıdık

Devrim Yasaları'nın yürürlüğe girmesinin 88. yıldönümü dolayısıyla, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), ÇYDD ve Eğitim-İş Sendikası Eskişehir Şubeleri tarafından panel düzenlendi. Panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir konuşmacı olarak katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in moderatörlüğünü üstlendiği panele Emin Çölaşan da izleyici olarak katıldı. Panelde konuşan ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, ÇYDD'nin imam hatip liselerinin önünü kapatmak için açıldığını ima ederek, dinin ise ulus kavramının önüne geçmesi halinde tehlike getiren bir unsur olduğunu iddia etti.

Din Kültürü dersi mutlaka kaldırılmalı

Aysel Çelikel, "Biz Atatürk Cumhuriyeti olarak ulus devlet kurduk. Bu ulus devlet demokratik, insan haklarına, hukuk devletine saygılı, laik ve sosyal bir devlet olacak. Bundan asla vazgeçmeyiz. ÇYDD 23 yıl önce kurulduğu zaman, bir mücadele verirsek imam hatiplerin önü kesilir, çizgiye gelir, işte devlete bağlanır ümitlerimiz vardı. Şu anda böyle bir ümit taşımıyoruz. İmam doktor, imam avukat, her türlü kadroları yetişti. Din Kültürü ve Ahlak öğretimi dersi mutlaka kaldırılmalı lazım" dedi.