Kuzey Kore'nin fırlattığı füze Japonya'yı alarma geçirdi! Vatandaşlara sığınaklara gidin uyarısı yapıldı

Japonya füze alarmına geçti. Kuzey Kore'nin kendilerini hedef alan füze fırlattığını açıklayarak, vatandaşlarına sığınaklara gitme uyarısı yaptı. Japon medyasına göre, fırlatılan füze Hakkaido bölgesine doğru ilerliyor.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2022, 04:52 Güncelleme 04 Ekim 2022, 04:52
Kuzey Kore’nin fırlattığı füze Japonya’yı alarma geçirdi! Vatandaşlara sığınaklara gidin uyarısı yapıldı

İÇİNDEKİLER

Tüm dünya son dönemde Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yarattığı korku ikliminde yaşarken, bugün dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.



Japonya, Kuzey Kore'nin kendilerini hedef alan bir füze fırlattığını açıklayarak, vatandaşlarına sığınaklara gitme uyarısı yaptı. Japon medyasına göre, füze Hokkaido bölgesine doğru ilerliyor.



Hükümet, ülkedeki herkesin derhal sığınaklara gitmeleri konusunda acil başlığıyla uyarı yayınladı. Sosyal medyada da infiale neden olan gelişme sonrası dünyanın nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu.



SON DÖNEMDE FÜZE TESTLERİ SIKLIK KAZANMIŞTI
Kuzey Kore yönetimi, geçtiğimiz günlerde balistik füze olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi gerçekleştirmişti. Japonya Savunma Bakanlığı Kore'nin yeni bir silah denediğini duyururken son fırlatılan füzenin Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü belirtilmişti. Benzer açıklamalar Güney Kore tarafından da yapılmıştı.

.