İsveç hükümetini panikleten terör pozu! Başbakan Andersson PKK/YPG destekçisi vekilleri uyardı

NATO'ya üye olmak için terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye verdikleri desteği keseceğinin sözünü veren İsveç’ten skandal görüntüler geldi. Sol Parti vekillerimden Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow ve Lorena Delgado Vara, terör örgütü PKK/YPG’nin sözde bayraklarıyla kameralara poz verdi. Skandal pozun ardından Başbakan Andersson ve bakanlar görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek, Sol vekilleri uyardı.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2022, 08:34 Güncelleme 07 Temmuz 2022, 12:22
İsveç hükümetini panikleten terör pozu! Başbakan Andersson PKK/YPG destekçisi vekilleri uyardı

İÇİNDEKİLER

NATO'ya üye olmak için terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye verdikleri desteği keseceğinin sözünü veren İsveç'ten skandal görüntüler geldi.

Sol Parti milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcom Jallow ve Lorena Delgado Varas terör örgütü PKK/YPG'nin sözde bayraklarıyla kameralara poz vererek, PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmesine karşı çıktıklarını açıkladı.

İSVEÇLİ VEKİLLERDEN KÜSTAH AÇIKLAMA
Sol Parti'nin yönetim kurulunda da bulunan Lorena Delgado Varas, İsveç basınına yaptığı açıklamalarda PKK'yı "demokratik ve feminist örgüt" olarak gördüklerini belirtirken, bu görüşü tüm sol partilerin paylaştığını söyledi. PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmesine karşı çıktıklarını söyleyen Varas İsveç'in NATO üyeliğine desteklemediklerini aktardı. Sol Parti, 349 sandalyeli İsveç parlamentosunda 27 milletvekiliyle beşinci parti konumunda.

HÜKÜMETTEN TEPKİ
Sol Parti vekillerinin eylemine İsveç Başbakanı Magdalena Andersson tepki gösterdi. İsveç medyasına konuşan Andersson, "PKK sadece İsveç'te değil AB ülkelerinde de terör örgütleri listesinde. Bu bayrakla poz vermek aşırı derecede uygunsuz" dedi.

Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson ise "PKK, Olof Palme hükümeti tarafından 1984 yılında terörist olarak kabul edilmiştir. Bunun sebebi PKK'nın birçok masum hayatı alarak vicdanları yaralamış olmasıdır. Sol Parti bu eylemlerle aralarına derhal mesafe koymalıdır" ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

ADALET BAKANINA YANIT VERDİ: EN ÇOK SEN SAVUNDUN
PKK bayrağı açan milletvekili Daniel Riazat Adalet Bakanı'na sosyal medyadan cevap vererek "PKK'yı en çok sen savundun. İki yıldır PKK'yı övüyorsun. En çok sizin iktidar partiniz PKK bayrakları açtı, PKK'lıları övdü. Sizin hükümetiniz bizzat PKK ve YPG savaşçılarını övdü. Saçmalamayın. Mantıklı olun!" dedi.

Önceki gün Türkiye'yle imzalanan üçlü mutabakata uyacaklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Linde de, İçişleri Bakanı Johansson'un açıklamalarını Twitter'dan paylaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN