Kaostan beslenen George Soros'un aklı fikri savaşta! Batı'yı Rusya'ya karşı gazladı...

Dünyanın birçok ülkesinde iç savaş ve darbeleri organize ettiği bilinen George Soros, Ukrayna'nın Rusya karşı kışkırtılmasının ardından başlayan savaşa ilişkin açıklama yaptı. Kaostan beslenen George Soros, Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'nın başlangıcı olabileceğini iddia etti. Batı'yı, "Avrupa doğru yönde ilerliyor. Ukrayna'nın işgaline tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir hızla birlik içinde ve kuvvetle yanıt verdi" ifadeleriyle gazlayan Soros yaşanan krizden memnun olduğunu da adeta itiraf etti.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2022, 13:21 Güncelleme 26 Mayıs 2022, 13:50
Kaostan beslenen George Soros’un aklı fikri savaşta! Batı’yı Rusya’ya karşı gazladı...

İÇİNDEKİLER

Dünya genelindeki kaos ve darbelerin organizatörü George Soros, Ukrayna'nın Rusya karşı kışkırtılmasının ardından başlayan savaşa ilişkin felaket tellallığı yaparak yeni bir karışıklığın mesajını verdi.

Davos Zirvesi'nde Dünya Ekonomik Forumu'nun akşam yemeğinde konuşan Soros, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Çinping'i hedef alarak otokratik rejimin yükselişte, açık toplumların ise kuşatma altında olduğunu söyledi.

Soros, 'ekonomik çöküşün' yakın olduğunu iddia etti.

3. DÜNYA SAVAŞININ BAŞLANGICI
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Soros, "Ukrayna'da yaşanan savaş 3. Dünya Savaşı'nın başlangıcı olabilir ve medeniyetimiz bundan sağ çıkmayabilir" dedi. Krizi körükleyecek sözlerini sürdüren Soros, "Medeniyetimizi korumanın en iyi ve belki de tek yolu, Putin'i bir an önce devirmek." şeklinde konuştu.

BATI'YI RUSYA'YA KARŞI GAZLADI
Ayrıca Soros, Ukrayna'da yaşanan savaşın birden bire gerçekleşmediğini, dünyada oluşan sistemin bir birikimi olduğunu dile getirdi.

Batı'yı Rusya'ya karşı gazlayan Kaos simsarı, "Detayları çözmesi uzun zaman alacak ama Avrupa doğru yönde ilerliyor. Ukrayna'nın işgaline tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir hızla birlik içinde ve kuvvetle yanıt verdi" sözlerine yer verdi.

Angela Merkel'e atıfta bulunan Soros, "Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in izlediği merkantilist politiklar sebebiyle Avrupa'nın Rus fosil yakıt bağımlılığı gereğinden çok fazla. Rusya ile doğal gaz tedariki konusunda özel bir anlaşma yapıldı ve Çin'in Almanya'nın en büyük ihracat pazarı haline getirdi. Alman ekonomisi yeniden yönlendiriliyor, ancak bu uzun bir zaman alacak" dedi.

Soros, "Putin sıkışmış durumda. Doğalgazla bir şeyler yapması gerekiyor. Avrupalılar sandıklarından çok daha güçlü bir konumdalar" ifadeleriyle Rusya'ya ve Putin'e karşı hamle yapılmasını belirterek yeni kaoslar

KİMDİR BU SOROS?
George Soros, 91 yaşında bir Macar Yahudisi. Türkiye, adını Gezi Parkı olaylarında duydu.

Soros, her ne kadar iş insanı olarak bilinse de adı hep iç savaş ve darbe organizasyonları ile anılıyor. Kurduğu "Açık Toplum Vakfı" 120'nin üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor.

Vakıf bir sivil toplum kuruluşu gibi görünüyor, ancak çok sayıda ülkede darbelerden, rejim değişikliklerine kadar birçok olayın içinde yer almakla suçlanıyor.

DOĞU AVRUPA'YA SIRA DIŞI YARDIMLAR
Soros, komünizmin çökmesinin ardından faaliyetlerini ağırlıklı olarak Doğu Avrupa ülkelerinde yoğunlaştırdı. Bu bölgedeki ülkelere yaptığı bağışlar Birleşmiş Milletler'in yardımlarının önüne geçti.

Doğu Avrupa'da yapılan devrimlere finansman sağladığı, Soros hakkındaki en çok dile getirilen iddia.

SOROS SUÇLAMALARIN ODAĞINDA
Soros, Rusya'da da suçlamaların odağında. Moskova, 2015 yılında Soros'un Açık Toplum Vakfı'nın bütün faaliyetlerini sonlandırdı. Gerekçe, "anayasal sistemin temeline ve devletin güvenliğine tehdit oluşturmak."

Doğduğu ülke Macaristan da Soros'a karşı önlem alan ülkeler arasında. Macar hükümeti Soros'un kurucusu olduğu vakıf ve diğer yurt dışı bağlantılı sivil kuruluşların faaliyetlerini sınırlamak için "Soros'u durdur" adı verilen bir yasa çıkardı.

YARDIM FAALİYETLERİ HEP KUŞKUYLA KARŞILANDI
İngiltere'de ise Soros'a şüphe ile bakılıyor. 1992 yılında adı sterlin spekülasyonuna karışan Soros, İngiliz basını tarafından "İngiltere'nin iç işlerine karışmak için gizli planlar devreye koymakla" itham edilmişti.

Soros'un sivil toplum kuruluşları eliyle yürüttüğü yardım faaliyetleri hep kuşkuyla karşılandı.

Yardımların, ülkelerin sosyo-politik sistemine müdahale edebilmek için kullanıldığı iddia edildi. Soros için "Amerikan dış politikasının aracı" yakıştırması da yapılıyor.