Rus askeri, Kiev'de yargılandığı mahkemede öldürdüğü eski KGB ajanın eşinin yüzüne bakamadı

Oleksandr Shelypov, eski bir KGB ajanıydı. Brejnev'i de koruduğu açıklandı. Vadim Shishimarin, suçunu kabul etti. Ömür boyu hapse çarptırılacağı belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2022 Güncelleme 20 Mayıs 2022, 06:58
Rus askeri, Kiev’de yargılandığı mahkemede öldürdüğü eski KGB ajanın eşinin yüzüne bakamadı

İÇİNDEKİLER

Rus askerleri, Ukrayna'da sivil asker demeden çok kişiyi katletti. Vadim Shishimarin (21) de 28 Şubat'ta Sumy Chupakhivka köyünde sivil vatandaş Oleksandr Shelypova'yı (62) kurşuna dizdi. Ancak, Ukrayna askerleri tarafından yakalanıp hapsedildi. Kiev'de önceki gün yargılanan Shishimarin, suçlamayı kabul etti. Duruşmada, acılı eş Kateryna ile karşı karşıya geldi. Gözü yaşlı kadının "Buraya beni öldürdüğün kocamdan korumaya mı geldin?" sözleri karşında hiçbir şey diyemedi. Sadece af diledi.

ÖZGÜR ADIM!
Rus askerleri Mariupol'ü ele geçirince ölüm korkusu yaşayan Igor Pedin, şehirden ayrılmaya karar verdi. Köpeği Zhu-Zhu'yu kucağına alıp, 50 kiloluk bir çantayı yüklendi. Ukraynalı askerlerin kontrolünde olan Zaporizhzhia'ya gitmeye karar verdi. Rus kontrol noktalarından, "Mide kanseriyim, tedaviye gidiyorum" diyerek geçti. Günlerce yürüyerek tam 225 kilometre kat etti. Zaporizhzhia'ya vardığında herkes şaşkınlığını gizleyemedi.