Uslanmayan Ermenistan ateşle oynamaya devam ediyor! Sınırdaki Azerbaycan mevzilerine alçak saldırı

Ermenistan ateşle oynamaya devam ediyor... Ermenistan ordusuna bağlı birlikler, sınırda bulunan Kelbecer ilindeki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı. Azerbaycan kuvvetleri, alçak Ermeni saldırısına aynı kararlılıkla karşılık verildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2022, 18:12 Güncelleme 19 Mayıs 2022, 18:21
Uslanmayan Ermenistan ateşle oynamaya devam ediyor! Sınırdaki Azerbaycan mevzilerine alçak saldırı

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna bağlı birliklerin, sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kelbecer ilinin Yellice köyü istikametinde bulunan mevzilerin, Basargeçer ilinin Aşağı Şorca köyündeki Ermenistan mevzilerinden bugün öğle saatlerinde ateş altına alındığı bildirildi.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ
Açıklamada, Azerbaycan askerlerinin de misillemede bulunduğu ifade edildi.



AB: AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ANLAŞMAYA UZAK
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ermenistan ve Azerbaycan'ın anlaşmaya varmaktan henüz çok uzak olduğunu ancak AB'nin bu yöndeki çabalarını sürdürdüğünü söyledi.



Ermenistan ve Azerbaycan'ın nihai bir anlaşmaya varmaları durumunda AB'nin Dağlık Karabağ'da yaşayanlara verebileceği garantilerle ilgili soru üzerine Borrell, "Bu anlaşmaya varılabilirse gerçekten çok minnettar oluruz. Bu anlaşmaya varmaları için iki tarafla ilişki içindeyiz. Henüz bundan çok uzağız. Ancak bu gerçekleşirse, AB anlaşmanın uygulanmasını desteklemek için elinden gelen her türlü yardımı yapacaktır." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN