Katil İsrail’den yeni Ali Cengiz oyunu! Taliban haberinde Türk bayraklı fotoğraf kullandılar

Bebek katili İsrail yine Türkiye’yi tahrik edecek bir skandal ile karşımızda. Taliban’ın burka kararını manşetine taşıyan İsrailli Jeruselam Post gazetesi, Türk bayraklı bir fotoğraf kullandı.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2022, 11:45 Güncelleme 08 Mayıs 2022, 11:52
Katil İsrail’den yeni Ali Cengiz oyunu! Taliban haberinde Türk bayraklı fotoğraf kullandılar

İÇİNDEKİLER

Afganistan'da kontrolü elinde bulunduran Taliban, ülkedeki kadınlarla ilgili yeni bir karar aldı.

Taliban'ın kararnamesine göre, Afgan kadınların yeniden yüzlerini örtmesi gerektiğine hükmedildi.

BURKA HABERİNDE TÜRK BAYRAĞI DETAYI
Gelişmeyi "Taliban dini lideri, kadınlara toplum içinde burka giymelerini emretti" başlığıyla aktaran İsrail basınından Jerusalem Post gazetesinin haberindeki ayrıntı ise dikkatlerden kaçmadı.

Kararın Türkiye ile ilgili olmamasına rağmen, Taliban haberinin fotoğrafında Türk bayrağı ayrıntısı göze çarptı.

"PEK ÇOK KADIN YÜZLERİNİ KAPATMIYOR"
Bir kadının babasının veya en yakın erkek akrabasının denetleneceği, kadının evin dışında yüzünü örtmemesi halinde ilgili erkeklerin hapse atılacağı veya devlet işlerinden kovulacağı kaydedildi.

Haberde, "Afganistan'daki kadınların çoğu, dini nedenlerle başörtüsü takıyor. Kabil gibi kentsel alanlarda pek çok kadın yüzlerini kapatmıyor." denildi.

TÜRKİYE'YE KARŞI ALGI OPERASYONU
Ancak gelişme aktarılırken, Türk bayrağı ayrıntısının kullanılması, "Uluslararası basın, yine Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapıyor." şeklinde yorumlara neden oldu.

Öte yandan aynı haberde, ABD ve diğer ülkelerin, Taliban'ın ağustos ayında yönetimi ele geçirmesi sonrası Afganistan'a kalkınma yardımını kestiği ve bu ülkenin bankacılık sistemine sert yaptırımlar uyguladığı notuna yer verildi.