Rusya Ukraya'nın Karadeniz ile irtibatını kesmek için Odessa’yı harabeye çevirdi

Rusya, Ukrayna’nın Karadeniz ile irtibatını kesmek için harekete geçti. Odessa’ya göz dikti. Liman kentini harabeye çevirdi. Saldırıda 18 kişi yaralanırken 8 sivil vatandaş ise hayatını kaybetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2022 Güncelleme 25 Nisan 2022, 06:58
Rusya Ukraya’nın Karadeniz ile irtibatını kesmek için  Odessa’yı harabeye çevirdi

İÇİNDEKİLER

Rusya, Ukrayna'nın doğusunda Donbas bölgesinde hakimiyeti ele geçirdi. Güney'de ise liman kenti Mariupol'ü de bölgeye ekledi. Ardından Odessa'yı hedef seçti. Bu liman kentini de alıp Ukrayna'nın Karadeniz ile bağlantısını kesmek isteyen Rusya, önceki akşam füzeleri ateşledi. Yüksek kulelere isabet eden bombalar, binaları enkaza çevirdi. Saldırıda 18 kişi yaralanırken 8 sivil vatandaş ise hayatını kaybetti. Ölenler arasında genç bir anne ve 3 aylık bebeğinin de olması dikkat çekti. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenski, sorumluları bulup cezalandıracağını söyledi. "Dünya 80 yıldır böyle bir barbarlık görmedi" dedi. Saldırının Hazar Denizi üzerinde uçan bir Tu-95 stratejik bombardıman uçağı kullanarak apartmanın vurulduğu öğrenildi. Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen 'büyük bir silah sevkiyatının' depolandığı askeri bir havaalanındaki bir lojistik terminalini vurduklarını iddia etti. Diğer hedeflerin yanı sıra silah, mühimmat ve yakıt depolarını da imha ettiklerini, 200 kadar Ukraynalı savaşçıyı öldürdüklerini bildirdi.



8 ÖLÜ 18 YARALI
Saldırıda yüksek katlı binada oturanlar can pazarı yaşadı. Biri bebek 8 kişi ölürken, 18 kişi de yaralandı.



DAHA 3 AYLIKTI
Saldırıda 27 yaşındaki Valeria Hlodan, üç aylık kızı Kira ve annesi Liudmila bombalara kurban gitti. Gözüyaşlı koca Yuriy, saldırıyı öğrendikten sonra "Sevgililerim, Cennetin Krallığı! Kalbimizdesin!" paylaşımını yaptı!

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN